Google

Translate blog

tisdag 27 januari 2009

Kvinnors orgasmtäthet är beroende av deras mäns plånböcker.


Detta har en psykolog kommit fram till vid en studie nyligen.


Vad kan man få ut av detta? Att psykologen önskar uppmärksamhet och härmed kunna öka sitt arvode? Att han skämtar? Att han fuskar med statistik? Att han upptäckt att kvinnor med tryggad ekonomi i familjen lättare kan ge sig hän åt sex och därmed få fler orgasmer?


Frågorna är många, svaren få. Meningen och trovärdigheten av rapporten tveksamma.
Men många gör vad som helst för att få sitt namn i media och därmed uppmärksammas och därmed kunna tjäna pengar på föreläsningsturnéer mm. För min del tror jag inte på seriositeten i denna rapport. Den visar dock på fantasirikedomen hos människor för att få uppmärksamhet. Samtidigt som den ger rön för att de kvinnor som lever med mindre penningstarka män även lever ett sexuellt torftigare liv.



Egyptier o svenskar

tid ca 3000 före Kristus. Det var en ärorik tid där vi ännu i dag ser spåren i form av pyramider i Egypten och avskrädeshögar i Norden.

Man kan undra varför inte forntidens högkultur uppstod här i Norden vilket många försökt bevisa att den gjort. Götismen som frodades på 1800-talet försökte ge svenskarna o dess kungar världens all ära fornhistoriskt sett. Mycket genom att anta att de nordiska folken börjat sin ärofulla historia i högkulturområdena som Egypten etc. Men hur var det i själva Norden? Klimatet under den tid som nämns här var inte den kalla norden, utan vi hade nästan sydeuropeiskt klimat här under denna tid. Så klimat och kultur är inte skillnaden på kultur av högre stånd eller icke högkultur.

Man kan bara spekulera. Min tro är att det uppstod en högkultur där en stark person med stark utstrålning och stora drömmar tog makten. Sedan var inte steget långt till klassamhälle med ett styrande skikt där man fick tid över till att förkovra sig i annat slag av sysselsättning än att arbeta för matens skull. Slavsamhället var säkert en förutsättning för kultur av högre slag likväl som lågavlönade är det idag för samhällsutveckling i de högre klasserna.

Att sedan kultur som uppstår i högre klasser senare och efter hand tas upp av lägre klasser i samhället beror enbart på att en ytterligare förfining eller förändring skett i de övre skikten och den yttring som då blivit möjlig för lägre klasser genom inflation anammats av lägre klasser medan förfiningen eller förändringen för tillfället är ouppnåelig för lägre klasser ekonomiskt eller genom andra hinder.