Google

Translate blog

torsdag 29 januari 2009

Temperaturhöjning i Antarktis, men fortfarande finns dårar som inte tror på uppvärmning.


Det är bevisat inom många områden nu att jordens medeltemperatur stiger och vi snart får en värmeperiod som dränker många platser på jorden.

Antarktis har blivit varmare isen smälter.
Men likväl finns dårpippis som försöker visa att temperaturen inte stiger utan allt är en bluff. Vad dessa fjantar försöker bevisa med detta eller vilket syfte de har med detta förnekande vet de nog knappast själva mer än att de önskar få uppmärksamhet. Många konstiga människor av skilda slag har gjort vad som helst för att få uppmärksamhet eller bli lästa genom historien. Klimatbluffskrivarna tillhör detta skrå av folk som få tar på allvar men många finner ett nöje i att läsa.

Martyrer o Helgon



I början av kristendomen ansågs andra Gudar som mer eller mindre demoner och dessa skulle man va försiktig med. Man trodde på ett mer fanatiskt vis än i dag så man var övertygad om att martyrskap var kulmen av en rättrogens liv. Kunde man gå i döden så var man kristen på fullaste allvar.

Många var de martyrer som gick i döden på Roms arenor. Detta var innan Rom gav upp för kristendomen och instiftade den som statsreligion. Därefter kunde dödsstraff istället utges för icke kristna och hädare så tiderna förändrades.

Många av de kristna martyrerna fick sedan epitet helgon och reliker av dessa spreds över hela den kristna världen. Man fick till slut en så stor helgonlkalender att man kunde fira något nästan varje dag under året. Så inte undra på att det med tiden blev helgontrötthet i västvärlden. Luther började då grymta om förfelad kristendom när väl han fick upp sin näsa i historiens gång.

En Helgonkalender kan ses här. Ännu idag har katolska kyrkan en fullspäckad kalender. i denna fullspäckade kalenderlänk kan man även läsa om varje helgon o hur denne levde och dog. Helgon o martyr är oftast samma sak. En mycket spännande läsning är det.