Google

Translate blog

fredag 30 januari 2009

Bajsande kor dödar i Indien.




Det finns mycket som dödar oss människor. Det finns många detaljer som förstör vår miljö. Indiens kor kanske inte förstör och dödar aktivt. Men däremot dödar deras bajs när människor använder det till bränsle.

Vatten förstörs genom de bajsmoln som finns i brunt skick över Indien. Ja det låter konstigt men det ligger en sanning i det. Många bäckar små, dödar och ger effekter som vi inte alltid tänker på.



Miljön är känslig så är även vi organiska varelser som kallar oss människor.


Barbarernas uppgång.

Efter att ha hållit sig i bakgrunden i mänsklighetens historia började de nu röra på sig o fick behov av mer land och lättast ansåg de detta var att få genom att erövra Romerska rikets kulturer. Makthungern steg, rikedomsbegäret likaså, samtidigt som Roms ledning o adel var i förfall och dekadens.

De kom norrifrån, några tusental i taget o dödade och erövrade på sin väg söderut. Det var på 400-talet och Roms kolonier föll i hela Europa och även i norra Afrika. Det var folk från Norden de som vi i dag bl.a. kallar skandinaver, tyskar och engelsmän som på sin väg söderut erövrade och ödelade Roms förfinade kulturer i en takt som sedermera skulle förpassa Europa till det som kallas den mörka medeltiden i vilken högre kultur inte var vardagsmat.

Även araber började marschera för att ta vad de kunde från den förfallna romerska kulturen. En sak som dessa tog var de grekiska filosofernas skrifter och det ska vi alla i dag vara dem mycket tacksamma för.




Cirka åttahundra år senare fick vi tillbaks dem kanske inte alltid i original men ändå kopierade. Barbarerna hade med säkerhet bränt dem om de först fått tag i dem. Hade araberna inte tagit dem hade de troligen förstörts i bokbål i en hårdnad värld där dessa skrifter sågs som hedendom från kristen synpunkt. Tiden gick vidare. Barbarer kan man läsa om här och även mycket annat historiskt intressant.