Google

Translate blog

torsdag 5 mars 2009

Vinnaren av Nya Google logotypen i Sverige


Linnea Selin
Säger att hon fick inspiration av Gud till loggan. Var kommer annars alla idéer ifrån säger hon.

Detta är något vi alla bör tänka på. Jag tror att idéer som hon säger är inspirationer från Gud för att förverkliga något. Antingen personligt eller för fler i godhetens tjänst om vi har mod och styrka att genomföra dem.

Men i konkurrens med Guds goda tankar som vi får för detta tror jag även den onde försöker påverka med onda tankar. Dennes syfte är att leda bort från Gud och in i egosim och individualism.

Vilka tankar man följer är val, vi är alla lika Gud och har frihet att välja mellan olika valmöjligheter.

Nåväl, ovanstående logga är ett gott val en vacker logga som absolut inte har med den onde eller dennes bilder att göra.



Köpmäns problem under

1500 talet i öst påminner om dagens problem. I orienten eller i Ryssland var det omöjligt att arbeta som köpman o importera gods om man inte hade stort kapital bakom sig. Man måste även upparbeta beskydd från lokala härskare, kanske det var början till ryska maffian.
Mutor var vanligt. Därefter måste man ha starkt beväpnade skepp för sina färder.
Pirater på haven var vardagsmat.

Man bildade kompanier för att den vägen segla i grupper och ha starkt kapital bakom sig.
Man slöt förbund med lokala härskare för att den vägen bedriva handel. Gav privilegier för dessa för att den vägen köpa beskydd.

Det var en tid som inte var helt olik vår inom handelns område i dessa delar av världen. Beskydd och mutor är inget ovanligt i dag heller. Piratskeppen går fortfarande på vissa håll i världen kanske mest utanför Afrikas kuster i dag. Beskydd är även förekommande i väst i dag. Vi har låtit organiserad brottslighet frodas både i Europa o Amerika. Resultatet av detta läser vi nästan dagligen om i tidningarna.

När det gäller sjöröveri så är kampen i dag fortfarande inte vunnen, sjöröveriet fortsätter.