Google

Translate blog

måndag 9 mars 2009

Mona Sahlin den mest passive partiledare socialdemokraterna haft.


Fastän orättvisorna och segregationen ökar i samhället. Arbetslösheten ökar och fler får känna på Alliansens orättvisa skattepolitik och neddragning av ersättningar för sjuka och arbetslösa så rasar likväl stödet för de som nu kunde fått ut sanningen om vad segregation och utanförskap innebär.


Alliansens segregationspolitik och utanförskapande dolt bakom mantrat jobblinjen vilket de inte kan förklara mer än med en enda mening; det ska löna sig att arbeta. Innebärande att har du inget arbete är du inget värd och ska segregeras tills du skaffat arbete hur de nu tänkt detta ska lösas.


Socialdemokraterna är i guldläge och skulle ha kunnat störta regeringen med en ledare av samma slag som de gamla partiledarna. En fackföreningsrörelse bestående av den gamla stammen hade säkert även den hjälpt till. Men nu tiger socialdemokraterna, inga demonstrationer, inga agitationsmöten. Bara tystnad och några retoriska uttalanden då och då.




De sämst ställda de jag nämnt ovan finns oftast inte ens nämnda i media. Vid skattesänkningarna ex sägs enbart att det nu blir bättre för låginkomsttagarna men vem i Alliansen eller sossarna bryr sig om de som verkligen har det sämst, sjuka, arbetslösa och även de orättvist beskattade fattigpensionärerna. Ingen med makt!!




Korssegling mot England

Detta hände efter det att England öppet visat protestantismens sitt stöd och spansk antipati. Filip II startade ett korståg mot de ogudaktiga engelsmännen 1588. Korsmålade segel och baner med den heliga Maria målat på den stora armadas skepp seglade iväg för att ge engelsmännen vad de tålde. 130 skepp allt som allt fanns i armadan, 30000 man och 2400 artilleripjäser. Kunde man förlora detta slag som väntades av den största armadan som hittills sänts ut.

Ett fåtal spanjorer var ändå pessimistiska då överbefälhavaren var oerfaren av sjö och sjöstrider. Skeppen var av olika kvalitet en del knappt sjövärdiga och absolut inte lätta att manövrera.

I engelska kanalen mötte c:a 200 engelska skepp under befäl av sir Francis Drake en mycket erfaren sjöamiral. Skepp efter skepp sänkte Drake av de många gånger icke sjödugliga spanska skeppen. De jagade ut dem på öppet vatten och en storm kom oturligt nog och drog in och sänkte ytterligare skepp för spanjorerna. De tvingades slutligen fly från storm o engelsmän genom att segla vägen runt Irland. En väg som enligt historien sedan kantrades av vrakspillror. Vrakspiror som kom till användning av Irlands kustbefolkning.

Här kan man läsa ytterligare mer om detta slag.