Google

Translate blog

måndag 16 mars 2009

Forskarna jagar en ny Jord. Men varför?


Många astronomer har gett sig den på att bli den som blir först med att hitta en planet med liv. Den som ev. hittar denna kommer att gå till historieböckerna.

Jakten intensifieras över hela den astronomiska världen. Man har hittat planeter runt andra solar och nu ser många det som en tidsfråga innan första bebodda planeten ute i universum hittas.

Men kommer denna planet att hittas? Planeten som hyser liv. Jag tvivlar inte på att man kommer att finna milliontals planeter i framtiden oräkneliga i olika storlekar. Men liv nej.
Vi är unika anser jag. Vi är de enda. Vi är skapta att det skulle vara en slump att vi har en jord som hyser liv i ofantlig mängd anser jag inte kan vara en räcka av oräkneliga slumpartade händelser. Tvärtom visar detta att allt hänger samman och är beroende av vartannat att vi är skapade. Kan det då finnas fler skapelser? Teoretiskt ja. Men jag tvivlar.


Religionskrigens upphörande

var ett av resultaten när trettioåriga kriget tog slut vid Westfaliska freden 1648. Dock fortsatte religionsproblemen på Irland o ännu i denna dag finns tvisten kvar där. Nu dock i huvudsak på Nordirland.

Men ingen av religionerna ansåg att de fått ordning i religionshänseende. Protestanterna hade inte fått stopp på det som de såg som avgudadyrkan. De menade då dyrkan av helgon. Katolikerna ansåg att de inte fått bort kätteriet vilket de såg protestantismen som.
Men skillnaden mot tidigare blev nu att man inte kämpade mot varandra med vapen i hand.

Här kan man läsa lite om kättare o inkvisitionen katolikernas redskap.