Google

Translate blog

tisdag 17 mars 2009

Gyllenhammar är Sveriges hopp när det gäller Volvo.


Volvo det klassiskt svenska bilmärket bör stanna kvar i Sverige och om svenska ägare igen leder företaget vore det mycket positivt både lokalt och kulturellt. Volvo är ett genuint svenskt bilmärke utvecklat av en svensk. Utländskt ägande gick åt helv.. som vi nu vet. Att då ev efter detta sälja till kinesiska intressenter är katastrof.


Tillverkningen skulle troligen efter hand upphöra i Sverige och märket uppgå i något kinesiskt. Sverige


Rätt ägare är inte en asiatisk ägare som troligen gör den till en kinesisk bil.



Ludvig XIV

Solkungen är ett smeknamn han fick efter att ha medverkat i en balett som heter Ballet de la nuit.

Han blev Frankrikes kung 1643, då var han bara fem år, men modern och en kardinal Mazarin regerade tills Mazarin dog därefter övertog Ludvig kungatronen fullt ut.

1661 var det år han övertog makten. Enligt historien var inte han inte speciellt intelligent. Men det gick bra för honom ändå som regent. Detta då han var mycket arbetsam, trodde på sig själv o sina förmågor och uppträdde på ett sätt som imponerade på omgivningen då han såg ut och uppträdde som en kung ansågs skulle göra för att få respekt.

Han regerade från ett slott där han och hans hov levde under strikta ceremonier. Kungen varken klädde av sig eller på sig själv, detta för vanliga människor vardagliga göromål var hårt ceremoniellt styrt på slottet i Versailles.

Tull och skatter togs in av administrationen för de krig som kungen var delaktig i och naturligtvis för det dyra hovet och slottslivet. Det var krig och lyxliv under dessa år i Frankrike.

Slottet i sig är en särskild historia av lyx och flärd som man till viss del kan läsa om här.