Google

Translate blog

fredag 20 mars 2009

Översvämningar väntas i högre grad än väntat klimatrapporterna undervärderade.


Forskare brukar ibland överdriva för att få uppmärksamhet. Men ifråga om klimatchocken kommer rapporter mer och mer som handlar om undervärdering.

Säkert har forskare för att få uppmärksamhet trott sig överdrivit. Men nu visar det sig att de istället har undervärderat klimathotet som redan är här.

Att det sedan finns människor som sticker huvudet i sanden och vägrar tro på att vi går mot en klimatchock är inte förvånande. Det är människor som tycker om att vara motvalls för nöjet att provocera, alternativt människor som är så rädda invärtes att de psykiskt förnekar det uppenbara.. Framtiden är inte ljus med andra ord.


Anglikaner emigrerade

till Virginia från England. Här blev man bosatt i kolonin i Jamestown, en koloni som bildats redan 1607. Tiden vi talar om är 1630-talet. På privat initiativ organiserades utvandringar på liknande sätt till flera platser. Anledningen var inte bara att trosfränder tillsammans byggde upp kolonier av likatyckande utan även organiserade sig i handelskompanier.

Ser vi till Nordamerika fanns i slutet av 1600-talet tretton engelska kolonier. Självklart var inte alla anglikanska. Anglikanska kyrkan är protestantisk men har en hel del katolska inslag.

En annan betydligt närmre plats som även den koloniserades under denna tid av anglikaner var på Ulster i Nordirland. Och hur det gick vet vi alla. De kom då som nu i motsättning med de rättrogna katoliker som fanns och finns där fortfarande. Så det blev början till den konflikt av religiös natur som fortfarande finns på norra Irland.

Anglikanska kyrkan eller som den också kallas engelska kyrkan kan man läsa lite om här.