Google

Translate blog

lördag 21 mars 2009

Svenska ungdomar mår psykiskt dåligt. Konstigt vore det annars!


För några decennier sedan hade man tagit det som att de var bortskämda.
Då fanns en framtid och jobb för alla som önskade och ville.

I dag är välfärdssamhället snart nedmonterat för arbetslösa och sjuka. Allianspolitiken med det oförklarliga mantrat jobblinjen har skapat en ungdomsgeneration som inte tror på sig själva.


Ja även vuxna som inte längre bryr sig. Att samhället ska ställa krav innebär inte att man samtidigt tar livsgnistan från människor genom att minska möjligheter att må bra även vid sjukdom eller arbetslöshet. Bra såtillvida att inte ekonomin ska försämra människans psykiska hälsa vilket dagens politik gör.


Hur många har inte gett upp med jobbsök numera då de inget får och samtidigt hånas ekonomiskt av dagens mantra jobblinjen och Borgs leenden när han säger att han är stolt över sin arbetsmarknadspolitik. En politik som segregerar och sorterar ut de som inte är psykiskt starka och tror på sig själva när de inte får arbete.



Stuarthuset är ett känt kungahus sedan 1300-talet.

1603 dog drottning Elisabet av England och efterträddes av Maria Stuarts son Jakob VI av Skottland som i England kom att kallas Jakob I.

Han var en av den tidens anhängare av att kungens makt skulle vara enväldig och så blev det, på lite gott, men kanske mer ont då han som andra enväldiga kungar i Europa alltid fick sin vilja igenom hur dumma påhitt de än kom med.

Jakob I skrev även en bok om ämnet som heter ”Den fria monarkins verkliga lag”.

Begreppet fri förklarade han med att kungen skulle vara fri från all form av kontroll från parlament, lagar och präster. Kung av guds nåde kallades det i Norden. Innebärande att enbart inför Gud var kungen ansvarig för sina beslut o handlingar. I England kallade man det att det han stod för läran om konungadömets gudomliga rätt. Kungen skulle vara en landsfader som styrde på det sätt denne ansåg vara rätt o riktigt.

Stuarthuset finns över hela världen och släkten finns även här i Sverige.
Lite om dennas historia mm kan man läsa om här