Google

Translate blog

onsdag 25 mars 2009

Finns det fortfarande havsmonster i havens djup?


Otroligt stora monsterdjur har bevisligen funnits i våra trakter enligt det otroliga fynd som nu gjorts.


Man tror knappt det man läser eller hur det kan ha sett ut storleks eller utseendemässigt. Svalbard är platsen där detta monster har hittats.

Kanske ändå det ligger många sanningar bakom gamla sjömäns historier från förr när de såg monster på haven. Jag tror det var lättare att få se möjliga havsvidunder då man seglade och fartygen inte dunkade på med en dieselmotors skrämmande ljud som troligen skrämmer eventuellt nyfikna varelser i havets djup.

Men att vi har många oupptäckta varelser i havets djup som vi knappt kan föreställa oss är med all säkerhet inte bara troligt utan säkert realistiskt att ta till sig. Havet är vår planets, till stor del, fortfarande okända och outforskade kontinent.


Åren runt 1688 års revolution

såg det ut enligt följande på Irland. Katolska präster fick inte undervisa, köpa jord eller arrendera mer än i högst 31 år i taget. Inte heller ärva något från en protestant eller äga en häst om värdet översteg 5 pund. Om fadern blev katolik i en protestantisk familj konfiskerades jorden för att sonen om denne var protestant skulle få den med omedelbar verkan.
Polisyrket var även förbjudet för katoliker. Så såg det ut den gången, självklart fanns fler från vår synpunkt konstiga regler. Detta var bara några.

När det gäller revolutionen i England så förändrade den inte mycket om ens något på Irland. Men den så kallade ärorika revolutionen som i första hand utgick från adeln förändrade en del i England. Det var en liberal revolution och vad liberalism är och dess historia kan man något läsa om här.