Google

Translate blog

lördag 28 mars 2009

Ett bevis på att det ånnu finns godhet i vårt Sverige.


Godhet det de starka och framgångsrika kallar svaghet och utefter vilkens ideologi Sverige styrs i dag.


Nåväl Åhléns bränner inte längre upp reakläder som inte blivit sålda. Istället skänks de till välgörenhetsorganisationer.


En självklarhet kan man tycka då de som sedan får dessa plagg ändå aldrig hade kunnat köpa dem. Varför har människor så svårt för att ge av sitt överflöd till de som inget har och inget har möjlighet att skaffa? Ingen tror väl på fullt allvar att hemlösa, utanförlevande har valt detta för sin bekvämlighet eller att det skulle bli en ökning av denna grupp om man skänker kläder eller mat och husrum till dem?

Kanske det finns någon dåre som tror så men den dåren skulle troligen inte själv vilja leva som hjälplös för att få dessa förmåner av kläder, mat och husrum. Nej men att misstänka andra som snyltare har vi under Alliansens tid fått lära oss. Många med glädje, då de sett sina medmänniskor som sådana länge, medan andra med empatimöjligheter förfasar sig över Alliansens agenda när det gäller synen på människan. Nej, låt oss hjälpas åt att stoppa utslagningen av våra medmänniskor och inte misstänka alla utom oss själva som missbrukare av välfärden som snart inte existerar och som numera inte har små hål att falla igenom utan jättehål där så många som möjligt ska falla igenom.


Jean-Baptiste Colbert var den

som förändrade skattesystemet i Frankrike. Han var merkantilismförespråkare. I Frankrike var innan dennes reformer skattesystemet sådant att all skatt lades på och betalades av de sämst ställda i samhället. De fattigaste och hjälplösaste. Ungefär samma slag av ide som nu genomförs i Sverige. Här ska långtidsarbetslösa få en rejäl sänkning av levnadsstandarden medan de priviligerade med arbeten ska få skattesänkning. Så mer skatt ska betalas även i dag och här, av de sämst ställda.

Skillnaden mot då och nu är att man upprördes i Frankrike under 1700-talets mitt över denna orättvisa där skatterna vräktes över på de sämst ställda i sin helhet. I dag och här betalar alla skatt, att sedan de med arbete ska öka sin inkomst på bekostnad av de utslagna tas med en klackspark i dagens samhälle. Syndabockarna för skattesystemets misslyckande då var adelns manipulationer. Dagens kommande orättvisor är komna av dumheter av de som drabbas, soffliggarna och smarthet från den yngre medelklassen i socialgrupp 1 som nu har makten att förändra samhället till sin fördel.

Kanske man kan kalla dessa för dagens adel. Så tider går igen och igen med stora likheter. När kommer vår tids Colbert som förändrar skattesystemet tillbaks där skatt efter bärkraft åter blir och ses som rättvisst? Kanske aldrig, men troligen ser vi förändringarnas samhälle nu även i socialförsäkringsväsendet genom de snabba lappkast vi upplever nu. Inget ont över de som nu styr vårt land. Svenska folket har röstat fram dem så de har mandat att skapa det samhälle de önskar, liksom adeln en gång hade det på de premisser som fanns då.
Tider förändras det måste vi alla acceptera.

För att läsa lite om Colbert o merkantilismen rekommenderar jag följande länk.