Google

Translate blog

torsdag 2 april 2009

Barncancer högre vid kärnkraftverks närhet. Men miljöminister Carlgren tvekar.


Detta visar en tysk vetenskapsrapport. Sveriges energiminister är ointresserad av rapporten.

Utefter dessa resultat som troligen gärna dolts om de först kommit energiproducenterna till del kan man undra om resultatet står sig även i Sverige? En oberoende undersökning även i Sverige borde väl ändå göras. Inte önskar någon väl att våra barn ska få cancer i vinstdrivande syfte. I den meningen att det kunde misskreditera kärnkraften och fördyra energin om man skulle stänga dessa ifall cancerrisken även här skulle ses.

Självklart är ett enda barns liv värt mer än alla Sveriges kärnkraftverk.
Inte kan man se ekonomi före liv?

Jodå även i dag ses ekonomiska fördelar före ett livs värde. Herr miljöminister Carlgren har i ett uttalande sagt sig ointresserad av att få till stånd en svensk undersökning i frågan om kärnkraftens farlighet för barn som lever i närheten av kärnkraftverk.

Det har inte gjorts någon studie av det slag som gjorts i Tyskland här men andra studier visar inte på faran säger han. God dag yxskaft säger jag.

Om inte en likadan studie gjorts här hur kan du då säga att behovet inte finns att göra en?
Jag misstänker att ekonomi går före liv i Carlgrens värld, skulle faran finnas och bekräftas vid en undersökning skulle handling behövas. Men undersöker man inte behöver man inte handla då vet man ju inget och kan fortsätta som vanligt med huvudet nerkört i sanden. Varför inte byta titel Herr Carlgren energiminister (I ALLIANSENS TJÄNST) hade väl passat dig bättre?


Tyskland o riksriddarna efter trettioåriga kriget.

Nu fick nämligen alla stater inom Tysklands gränser självbestämmanderätt. Det var ett stort antal c:a 2000 allt som allt. Inte dåligt, Idag skulle det knappast gå att ha en förbundsstat med så många stater. Hur många viljor som helst kan inte samarbeta inom en förbundsstat.

Man kan dock räkna i mindre antal och får då cirka trehundra stater. Inte dåligt det heller.
Var kommer då det högre talet ifrån? Det kommer helt enkelt av att då räknar man in riksriddarnas hem o gods som en egen självbestämmande stat. Dessa åtlydde nämligen inte någon lokal furste utan enbart kejsaren själv.

Inte många i dag vet vad dessa riksriddare var för några. Därför tipsar jag om en liten lektion om sagda, se