Google

Translate blog

lördag 4 april 2009

Samma USA nu som innan Obama


Samma tongångar vilket kanske inte är förvånande då USA är en konservativ koloss på larvfötter som har vilda västernmentaliteten så djupt rotad att det bara finns ett sätt att se på tillvaron. Bra karl klarar sig själv. Ingen hjälp här inte inget välfärdssamhälle för alla etc.

Men nu har Obama tagit upp budkaveln från Buch, korståget mot terrorismen och inte blir de amerikanska styrkorna mindre utanför USA efter det att Obama tagit över. Tvärtom de ökar i omfång.


Väntat? Ja av realister. Väntat av civilbefolkningen i USA som måste skicka sina söner och döttrar in mot en osäker tillvaro i jakten på terrorister i främmande land? Nej säkert är många besvikna. Men USA är och blir alltid detsamma. Världens enda nuvarande stormakt fortsätter sina agendor oberoende av president.

Storvesiren Köprili

Det började på 1500-talet o fortsatte in på 1600-talet de återkommande striderna mellan Wien o Konstantinopels bataljoner på Ungerska slätten. 1663 var det storvesiren Köprili som kom med sin styrka uppför floden Donau.

Det var en stor förenad styrka, förenad genom sin tro på Kristus som tillsammans kom att betvinga vesiren och upprätta ett vapenstillestånd på tjugo år.

Ludvig XIV gammal vän med turkarna och även intresserad av att stycka av kejsardömets vänstra domäner uppmanade turkarna att omedelbart anfalla igen när tjugoårsgränsen gått ut. Så hände också 1683.

Lite om dessa händelser o andra under det osmanska riket kan man förkovra sig i här