Google

Translate blog

söndag 16 augusti 2009

Eliten vill åter ha egna skolor. Övriga ska förvaras i de grundskolor som redan finns.


Vi har i dag gått tillbaks till synsättet att det finns bättre och sämre människor. De sämre och mindre värda är enligt ideologin i dag den av staten accepterade och som de ser riktiga uppfattningen att den som inte har ett arbete ska värderas sämre som människa.

Men även intelligens ska värderas högre än icke lärda personer. Medelmåttan ska värderas mindre även som barn. Därför har åter det som en gång var en särskiljande åtgärd av människor åter fått acceptans. Att den som är smartare ska ha en bättre utbildning bland likavarande.

De ska slippa medelmåttans skola och dess pedagoger. De ska fostras till makt och samhällspositioner. Att ha makt över de övriga genom sin smarthet kan de styra och få samhällets förmåner.

Samma ideologi som Platon önskade i sin bok Staten. De som bäst var lämpade att styra var här filosoferna. I dag blir det de som lärs upp i elitskolorna. De som skulle skydda samhällets värderingar då var väktarna idag en stark polismakt och angiverimakt. Möjligheten till att spåra ip-nummer mm.

Sedan kom massan hantverkarna nu arbetarna och de som arbetade. Då som nu värderingsmässigt. Sedan fanns de onämnbara, då slavarna de värderades till ingenting. Bara som förbrukningsvaror.

I DAG ARBETSLÖSA OCH SJUKA VILKA EJ NÄMNS I MEDIA MER ÄN SOM EN SIFFERGRUPP SOM SKA MINSKAS. Sjuka genom att mista sjukpengen, arbetslösa som straffarbetare i steg 3 i jobb och utvecklingsgarantin. Arbetslöshet ska enligt dagens ideologi precis som sjuklighet bestraffas.