Google

Translate blog

lördag 26 december 2009

Bingo folknöjet även på nätet


Säkert har många av er testat olika bingosajter och lika säkert är att många av er fått nya vänner på dessa sidor.

Du som är nyfiken men är orolig för att förlora kan testa att spela utan att satsa något. Det är ditt val om du vill spela med eller utan pengar. Vissa bingosidor kan du spela på utan riktiga pengar. Andra ger dig ett startkapital så du kan testa på att spela.

Det finns även en hemsida där man ger tips på olika seriösa bingosidor och deras utbud av gratisbingo eller provapåbingo.

Så varför inte testa att spela på nätet. Tryck på länken bingo och du hamnar rätt och kan läsa om några olika bingosajter på svenska för att sedan bestämma dig för om och vilken du önskar testa utan krav på någon fortsättning.

Jag har testat både svenska och ickesvenska gratisbingosidor. Jag har faktiskt också vunnit en gång och fick en bok den gången i vinst. Så visst kan man vinna även om man spelar på gratissidor.

Men vill du spela om pengar så behöver det inte kosta så mycket. Det finns sidor där minsta insatsen är 20 öre och det är inte dyrt.

Testa du har inget att förlora utan en ny upplevelse att se fram emot.

Skillnaden på Idrott och gymnastik är tidsandan


De senaste årtiondena har ämnet gymnastik i skolans värld ändrat namn till idrott.

När jag gick i skolan på 60-talet hade folkskolläraren även detta ämne som då kallades gymnastik. Vi fick ofta stå på led och göra armar uppåt sträck med flera gymnastiska övningar. Och lägg väl märke till att detta skedde taktfast på lärarens order och utan all form av musik.

I dag är musik något som genomsyrar många idrottshallar när barn och ungdomar utövar någon sportgren i hallen. Sportgrenar som volleyboll, landhockey mm.

Inte står barn på led i dag enligt Lingpedagogikens ramar och sträcker upp armarna och gör taktfasta rygg och magmuskelövningar.

Har det blivit bättre? På det viset att idrottslärare i dag är specialutbildade inom sitt område till skillnad mot folkskoleläraren som var lite av varje kan det ha blivit bättre.

Men nog var det tryggt att som jag upplevde det ha samma lärare i alla ämnen hela folkskoletiden ut. Ja jag hade visserligen ny lärare varje år men det berodde på personalomsättning. Så varje läsår ny lärare men sedan hade denne alla ämnen under detta år. En annan sak är att i dag kallas läraren ofta mentor eller ibland pedagog. I norra Sverige och Mellansverige kallades läraren inte heller som i syd lärare utan ibland magister.